Dette er bloggen til lille Tardis,(Curlycrest's Mr Paisley) født 15 .7.12


Tardis!

Fordi en blå politiboks... Eller en happy liten hund med blått øye.



FREESTYLER, med tunge på første date!


And... he's bigger on the inside..



søndag 19. januar 2020

Barnhunt - I smell a rat! ( helgeintroduksjonskurs)

Nin i siget. Tuben gjemt foran. Dævv rotte oppi

Lenge siden vi har funnet på noe sammen, skrev Eva. Skal vi dra på kurs?
Link vedlagt.. søke i høyballer, rottejakt, passer for alt som bjeffer og har puls..

Tja, hvorfor ikke..
Det er i allefall ikke å løpe i venstresvinger i en idrettshall..
Skeptisk var jeg lell..... Jeg kan veldig fort bli hekta på saker og da skal det inn i livet mitt og få tid og energi....


Men igjen... hvorfor ikke?

Barnhunt er ikke en stor sport i Norge men det er da to aktive  klubber i Norge, begge her på østlandet. Follo, og Ladehaugsmoen ( Lillestrøm) Små hyggelige miljø har vi sansen for.

Barnhunting handler om å finne og søke rotter i høyballer. Altså, lage en sport ut av det enkelte hunder har gjort i alle år, fått et kick av å kverke skadedyr i lokalmiljøet.  Det går på tid, antall fylte tuber og antall høyballer å lete blant. Vi prøvde to høyder , men det finnes tre

For ordens skyld : rotta er frosset og opptint . Hunden søker metalltuber med rotte eller reirmateriale eller ingenting i. Selvsagt er det ikke lov med levende åte her til lands.  Og rotta blir visst brukt flere ganger.


Jeg har jo spøkt med at kinesens sitt rykte som skadedyrfanger på skip begrenser seg til svært kørka feite rotter som roter seg inn i kapteinens kahytt og spaserer over køya der kinesen ligger og murmelsover, og i så måte ber om å dø..
For å forlate varmen og komforen for å risikere sjøsprøyt og stiv kuling bare for å sette tennene i skitne møkkete våte rotter, det skjer ikke med en kines..

Vel nå er jeg ikke såå sikker på den

Vi starta opp med teori, regler og kutyme for konkurranser.  Historien til sporten, ikke så overraskende terrierdominert.

Og så skulle vi prøve. Fra å finne tuber på et brett og finne dem spennende til å finne den rette tuben , til å gjemme tuben og så til å gjemme tuben der hvor ikke en gang fører vet hvor den er når vi går inn på banen.

I tillegg skal vi opp på høyballer og gjennom en liten tunnell. Begge deler gikk uten problem for oss.
Ikke spør hvorfor han måtte ha bellyband... bare... ikke...

Det var i der hele tatt kjempegøy, og han tok konseptet råkjapt.
All hunder løser oppgaven forskjellig, og varsler forskjellig. Jeg regna med at han kom til å bruke labbene , og det stemte, Han hamra løs på tuben i ren fryd, Han bora huet inn mellom høyballene i alt som ligna små hulrom
Jepp... det er nok terrier i lillemusa mi...


Dag to var han barbert ned dessutom, To find a rat, one must look like the rat...

Om dette er noe vi kommer til å fortsette med? Tja... skal ikke se bort fra det. Han synes i allefall det var kjempeartig.....

Takk Eva..
(Tubefunn gir tubeost i belønning)
Nin i tunnellen!! Se opp grevelanger og rottedauinger!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar